Skip to main content

Mops vond Thuis

Onderstaande Mopshonden vonden gelukkig weer een nieuw baasje.
Klik op de betreffende Mopshond voor meer informatie.

Pumba, oktober 2022

De BPDC werd gecontacteerd om een nieuwe thuis te zoeken voor Pumba, een mopsreutje van 5 jaar.  Door een echtscheiding kon hij niet meer bij zijn baasjes blijven. Het was een heel moeilijke beslissing voor hen. Wij hadden een aantal mensen op onze adoptiewachtlijst staan en vonden hier het perfecte nieuwe huisje voor Pumba.  Hij is op 28 september verhuisd naar Ginette in regio Luik, waar hij een verwend mopsenkindje zal worden.  Hij heeft een mooie, grote tuin om te ravotten en de kleindochter heeft ook mopsjes, dus hij zal af en toe mospenbezoek krijgen.  Wij denken dat hij het niet beter kon treffen.  Wij hebben ondertussen vernomen dat hij zich al helemaal thuis voelt en alle harten veroverd heeft.  Veel succes, mooie jongen!

pumba

 

Bertrand, mei 2022

Wij zijn ontzettend blij te kunnen meedelen dat Bertrand, het mopsje van 8 jaar die een paar maanden geleden op zoek moest naar een nieuwe thuis, ondertussen zijn 'forever home' gevonden heeft.  

Hij is verhuisd naar Nederland en maakt nu deel uit van een grote dierenfamilie, met twee hondenvriendjes, poezen en kippen.  Zijn nieuw baasje, Monique, heeft een groot hart voor dieren en vooral mopsen en heeft bovendien ook ervaring met hondjes met huidalergiën.  Hij kon het dus niet beter treffen, hij verdient het zo hard. We wensen Bertrand, die nu naar zijn bijnaam Bakkie zal genoemd worden, héél veel succes binnen zijn nieuw gezin. 

Bertrand Welfare

 

Dolfje, augustus 2021

Afgelopen weekend was een druk adoptieweekend.  Ook Dolfje vond zijn nieuwe thuis.  We werden gecontacteerd door de eigenaars van Dolfje omdat ze voor hem niet meer de optimale tijd hadden, ook al was hij héél erg graag gezien.  Na onderling onverleg vonden we voor hem heel snel een geschikte thuis. Hij wordt nu de knuffelbeer binnen een jong gezin, waar hij ook een rol zal krijgen als therapiehondje binnen het gezin.  Daar is een mopsenkarakter toch ideaal voor.  We wensen Dolfje heel veel succes toe.

dolfje

 

Dinkie, augustus 2021

Dinkie werd aan de BPDC afgestaan in juni.  Hij verbleef een paar maanden bij onze welfare verantwoordelijke en verhuisde dit weekend naar zijn 'forever home'.  Dinkie had nood aan een herplaatsing waar hij het gezelschap zou hebben van een andere hond.  Wel, hij kon het niet beter treffen, want hij wordt de grote broer van een mooi lief mopsmeisje.  We wensen hen, samen met het nieuwe baasje, vele jaren van geluk toe.

Dinkie

Marco, mei 2021

Goed nieuws! Marco werd vandaag geadopteerd door Isabelle, een gepensioneerde dame die onlangs haar hondje verloor en snakte naar gezelschap. Hij zal er verwend worden en de volle aandacht voor hem hebben.  Dit is wat we voor hem gehoopt hadden en we zijn blij dit gevonden te hebben.  We wensen Marco en Isabelle héél veel geluk samen.

Marco1

Bailey en Mo, juli 2020

Wij hebben goed nieuws! Bailey en Mo werden vandaag geadopteerd.  Zij blijven samen en zullen alle aandacht krijgen die ze nodig hebben dankzij hun adoptiemama.  Mo heeft vriendjes om mee te spelen en Bailey zal vertroeteld worden en de nodige zorgen krijgen die met zijn handicap gepaard gaan.  Wij willen hun adoptiemama extra bedanken om deze twee schattige seniors een kans te geven. In hun opvanggezin zullen ze gemist worden, want daar hadden ze de harten reeds veroverd.  Het gaat je goed, jongens!

Happy News

Maurice, juli 2020

Dit is Maurice, een knappe mopsreu van 4 jaar. Hij werd vanochtend geadopteerd door Bianca, een jonge dame met een groot mopsenhart. Zij hadden altijd al mopsen in de familie. Nu dat ze haar eigen stekje heeft met mooie afgesloten tuin, zal Maurice haar 1e eigen mops zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat Maurice het getroffen heeft met Bianca en wij wensen hen beiden het allerbeste toe.

Maurice

Newton, mei 2019

Newton, een mopsreutje van 4 jaar,
Hij werd afgestaan aan de BPDC doordat zijn baasje om familiale redenen niet meer voldoende tijd voor hem kon vrijmaken. Het was voor hem een moeilijke beslissing, maar Newton’s geluk was belangrijker. Deze mooie schattige kerel vond heel snel een nieuw gezin, waar hij nu kan ravotten en spelen in de grote tuin samen met twee mopsvriendjes Momo en Jake.
Zijn (en ons) geluk kan niet op.

newton3 klein

Ichie, augustus 2018

Itchie, een 5 jarig reutje, leek wel met pech geboren te zijn. Hij kende op die korte tijd al drie verschillende gezinnen. Nochtans was er niets mis met deze knapperd.
De BPDC werd gecontacteerd om voor hem een passend gezin te zoeken. Dat werd heel snel gevonden. Hij verhuisde op 20 augustus 2018 naar Stekene, waar hij kan ravotten met zijn mopsbroertje Spectre.
Wij wensen hem veel geluk toe.

itchie 2

Maya, april 2018

Maya werd als jong pupje van 4 maanden aan ons afgestaan omdat ze te speels was met het 2 jarig kindje des huizes.
Gelukkig vond Maya heel snel een nieuwe thuis bij Yorick Piqueur en Sarah Colle die in 2013 Moby, toen 3 jaar, via ons adopteerden. Maya heeft nog haar ganse leven voor haar en wij wensen haar veel speelmomenten met haar mopsvriendje Moby en veel geluk met Sarah en Yorick.

maya

Miss Molly, maart 2018

Miss Molly, 8.5 jaar oud, werd aan ons afgestaan omdat haar baasje overleden was.
Na een verblijf van paar dagen in een gastgezin, waar ze toonde hoe lief, zacht en slim ze was, werd ze geadopteerd door Ria en Wim Jansen en verhuisde ze naar ’s Hertogenbosch (NL) waar ze een mooi leventje zal hebben te midden van hun andere mopsen. Wij wensen haar heel veel geluk toe.

molly miss klein 2

Max, februari 2018

Ripke, 3 jaar jong, werd aan ons afgestaan omdat zijn bejaard baasje niet meer de gezondheid had om voor hem te zorgen.
Na een paar dagen verblijf in een gastgezin, waar hij toonde hoe actief en lief hij was, werd hij geadopteerd door Cindy en Lieven en hun twee kindjes. Hij zal er lekker kunnen vertoeven onder de nieuwe naam Max en naast zijn nieuw mopsenzusje, Zita.

max

Lily, augustus 2017

Lily, een schattig mooi mopsmeisje van 5 maanden, werd op 28 augustus 2017 geadopteerd door François en Elza Claes.
Zij zal als enig hondje in haar nieuwe gezin verwend worden door liefde en aandacht.
Wij wensen haar een heel lang, vreugdevol en gezond leventje toe bij haar nieuwe familie.

lily

Theodora, april 2017

Theodora een zwart teefje van bijna 7 jaar vond een thuis bij haar nieuwe familie, Rosane, Shauna, Mathia en Eleonore.
Wij wensen haar nog een lang en gelukkig leven bij haar nieuwe familie.

Lucie en Bosko, augustus 2016

Lucie en Bosko, die reeds heel hun leven samen woonden, werden op 16 juli 2016 samen herplaatst en met open armen ontvangen door hun nieuw gezinnetje, bij Frans en José en de jack Russell Jacky.
Wij wensen hun allen een gelukkige tijd samen.

Marty, augustus 2015

Op 26 augustus verhuisde Marty, na een kleine week in zijn gastgezin, naar zijn nieuwe familie, waar hij met open armen verwelkomd werd en met liefde zal omringd worden. Wij wensen hem het allerbeste toe.

martys

Dell Boy, maart 2015

Dell Boy werd herplaatst in een gezin met groot mopsenhart en leeft nu gelukkig met zijn nieuw vriendinmopsje Mopsie (Kyrav).

dellboy

Mopsie, mei 2014

Mopsie, een 7 jarig mopsteefje zoekt een nieuwe thuis.
Zij is een heel lief meisje en nog heel pittig.
Ze wandelt graag en krijgt graag de volle aandacht.
Bent u iemand die veel tijd voor haar kan vrijmaken ?
Mopsie vond een nieuwe thuis !

Max, maart 2014

Max, een 3 jaar oude beige reu.
Max heeft snel een nieuwe thuis gevonden.
Wij wensen hem alle succes toe bij zijn nieuwe familie.

max1

Regi, maart 2014

Regi vond heel snel een nieuw gezin en mag nu ravotten samen met zijn twee nieuwe speelmaatjes, Lillie en Pursie.
Wij wensen hem een gelukkig leventje toe bij zijn nieuwe gezin.

regi

Pugsie, januari 2014

Pugsie, een 7 jarig mopsteefje zoekt een nieuw gezin.
Pugsie is lief en aanhankelijk, maar is een hartpatientje.
Zij krijgt dagelijks medicatie en om die reden zoeken wij een rustig gezin voor haar waar zij veel aandacht kan krijgen.
Pugsie vond een nieuwe familie waar ze een rustig en verwend leventje zal mogen leiden met haar nieuw mopsbroertje.

mops

Thus en Theo, januari 2014

Thur is een zwart reutje van 2 jaar die een nieuwe thuis zoekt. Hij is speels, enthousiast en vol energie. Hij kan goed om met kinderen en katten, maar kan niet geplaatst worden met een andere reu.
Thuis vond reeds een nieuwe familie!

thur

 

Theo is een zwart mopsreutje van 2 jaar die tevens een nieuwe thuis zoekt. Hij is de broer van Thur. Hij is een kalme jongen. Hij kan ook goed om met kinderen en is gewoon aan katten, maar liefst herplaatsen we hem ook niet met een ander reu.
Ook Theo heeft een nieuwe familie gevonden!

theoMoby, oktober 2013

Moby, een beige reutje vond nieuwe thuis.
Zijn baasjes houden heel veel van hem.

moby

Helena, Isadora, Evita en Bubu, september 2013

Door het overlijden van hun bazinneke zochten we een nieuwe thuis voor Helena een beige teefje van 5 jaar, Isadora een zwart teefje van 4 jaar en voor Evita en haar nestbroer Bubu beiden zwart en 8 jaar.
Helena, Isadora, Evita en Bubu vonden reeds een nieuw gezin.

Rikske, september 2013

Rikske, een reutje zocht nieuwe thuis.
Rikske vond snel via de BPDC een nieuwe thuis.

Bobke, januari 2013

Bobke, een reutje zocht nieuwe thuis.
Bobke vond snel via BPDC een nieuwe thuis.

Narra en Torro, maart 2012

Deze 2 mopsjes, Narra een zwart teefje van 4 jaar oud
en Torro een beige reutje van 5 jaar oud, zochten een nieuwe thuis. Het liefst wilden ze samenblijven.
Zij vonden snel een nieuwe thuis.

noa

Narra en Torro, heten nu Momo en Jake hebben het heel erg naar hun zin in hun nieuwe gezin.

n1

n2

 

Jules, augustus 2011

Jules, een reutje van 2,5 jaar oud verhuisde op 23 augustus naar zijn nieuwe thuis waar hij zal kunnen ravotten met een vriendinnetje.
Wij wensen hem een lang en prettig leven!

jules

Franky, augustus 2011

Franky, een reutje van 7 jaar verhuisde op 1 augustus naar zijn nieuwe thuis.
We wensen hem een leuke oude dag toe!

franky

Rocky, augustus 2011

Rocky, een reutje van 4,5 jaar oud verhuisde op 13 augustus naar zijn nieuwe thuis.
Wij wensen hem alvast een zeer prettig leven toe!

rocky

Desperado en Wallis, juni 2011

Twee mopsjes vonden een nieuwe thuis.
Desperado een reutje en Wallis een teefje, beiden beige en geboren in 2004.
Wij hopen dat ze nog een lang en gelukkig leven tegemoet gaan samen met hun nieuwe baasjes !

Whisky, januari 2011

Whisky, een reutje geboren in 2006, vond een nieuwe thuis.

whisky

 

Ulleke, juli 2010

Op zondag 18 juli verhuisde Ulleke, een leuk reutje van 3 jaar oud naar zijn nieuwe thuis.
Wij wensen hem het allerbeste toe!

Faith, mei 2010

Faith, een teefje van 6 jaar vond een nieuwe thuis.

faith

Sombra en Torro, april 2010

Sombra en Torro zijn 2 reutjes waren op zoek naar een nieuwe thuis. Aangezien zij samen zijn opgegroeid, werden zij samen verwelkomt in hun nieuwe gezin.
Sombra is 4 jaar

sombra

en Torro bijna 6 jaar.

torro

 

Kira, maart 2010

Kira, een teefje van 1,5 jaar oud vond zeer snel een goede thuis.
Wij wensen haar een superleuke toekomst toe bij haar nieuwe familie!

kira

Mops, maart 2019

Mops, een reutje van 18 maanden vond via de Welfare zeer snel een nieuwe thuis.
Wij wensen hem het allerbeste toe!

mops1

 

 

Jules, januari 2010

Jules, een reutje van 9 maanden was op zoek naar een nieuwe thuis.
Hij werd vreugdevol verwelkomd in zijn nieuw gezinnetje.

jules 1

Arno, december 2009

Arno is op 29 december verhuisd naar zijn nieuwe thuis!
Arno, een reutje van 7,5 jaar was dringend op zoek naar een nieuwe thuis.

arno4arno4

 

 

Jofie en Lun, oktober 2009

Jofie en Lun zijn midden oktober bij hun nieuwe baasjes gaan wonen.

jofielun

Boebus, september 2009

Boebusje verhuisde op 4 oktober naar zijn nieuwe baasjes! We wensen hem het allerbeste!
Boebus, een zwart reutje van bijna 8 jaar was op zoek naar een nieuwe thuis.

boebus

 

Meauke, oktober 2008

Meauke verhuisde zaterdag 1 november naar haar nieuwe thuis. Meauke, een teefje van 4 jaar zocht een nieuwe thuis. Meauke is allemansvriend en geniet ervan om een echt Mopsenleven te hebben.

Mauke

Filou en Cartouche, november 2008

Filou & Cartouche verhuisde op 14 december naar hun nieuwe thuis.
Filou & Cartouche, 2 reutjes van 5 jaar zochten een nieuwe thuis.

cartouche filou

Sky en Nella, oktober 2008

Sky en Nella, een reutje van 3 jaar en een teefje van 2 jaar zochten een nieuwe thuis.
Graag bleven Sky en Nella samenwonen, dus werden ze enkel samen geplaatst.
Ze houden van wandelen, spelen en ook krijgen vooral graag veel aandacht van hun baasje.

sky

Pico, december 2008

Pico, een reutje van 15 maanden was op zoek naar een nieuwe thuis. Pico zocht een goede thuis waar men veel tijd heeft voor hem, waar hij alles qua opvoeding kan leren, Pico kende nog vrij weinig en kon het niet zo goed vinden met andere honden.

Dat is nu het allermooiste om te zien en hartverwarmend aan jullie inzet, een gelukkige mops die een liefdevolle thuis krijgt, dan kan je dag niet meer stuk :-)
Patricia

pico1

picu en carlo 

Cyriel, augustus 2008

Cyriel vond op 14 september 2008 een nieuwe thuis
Cyriel, een reutje van 3 jaar oud was op zoek naar een nieuwe thuis.
Cyriel zocht een goede thuis waar hij als enige hond in het gezin kan leven zodat hij alle aandacht voor zich kreeg, Cyriel kan het niet zo goed vinden met andere honden.

cyriel2

Eliot, juli 2008

Eliot vond op 5 juli 2008 een nieuwe thuis
Eliot, een reu van 4 jaar oud zocht dringend een nieuwe thuis.
Eliot is een lieve, aanhankelijke en enthousiaste Mops.

eliot

Pique Pique, juni 2008

Op maandag 16 juni 2008 werd Pique Pique, een reutje van 9 maanden opgehaald bij zijn eigenaar, op donderdag 19 juni 2008 verhuisde Pique Pique naar zijn nieuwe baasje.

piquepique

 

Patchy, juni 2008

Op maandag 16 juni 2008 werd Patchy, een reutje van bijna 2 jaar opgehaald bij zijn eigenaar, op donderdag 19 juni 2008 verhuisde Patchy naar zijn nieuwe thuis.
Patchy heeft het daar enorm naar zijn zin, samen met 2 poezen en een Golden Retriever.

patchy

 

Spike, juni 2008

Spike verhuisde vandaag 15 juni 2008 naar zijn nieuwe thuis waar hij kan spelen en ravotten met zijn kameraadje Angel. Spike, een reutje van bijna 2 jaar oud, zocht een nieuwe thuis. Spike kan goed overweg met andere honden, is zeer lief en aanhankelijk en kan zeer goed omgaan met kinderen.

spike

Hoi
Ik ben Spike, ik woon nu sinds een week bij mijn nieuwe baasjes en heb het daar enorm naar mijn zin!
Het liefste dat ik doe is spelen en ravotten met Angel, kijk maar eens op de foto's!
Pootje van Spike.

spike1

Tess, maart 2008

Onderstaand mopsje, Tess genaamd, kwam terecht bij een nieuw gezin. We wensen haar veel succes en danken het gezin voor de goede opvang.

Hallo allen,
een nieuw welfaremopsje zoekt een nieuwe thuis.
Het gaat om een onbekend teefje dat vorige maandag aan het station in Antwerpen gevonden werd. Ingrid, de voorzitster van onze club, werd gecontacteerd door de politie. Er is niet veel over het mopsje bekend want het heeft geen chip. Ze is gisteren nagekeken door dierenartsenpraktijk Animalis en blijkt volledig in orde te zijn qua gezondheid. Volgens de dierenarts zou ze maximum 1 jaar oud zijn. Hoewel de kans bestaat dat de rechtmatige eigenaar zijn mopsje komt terughalen, willen we vanuit de Welfare-afdeling toch al een berichtje sturen.
Update: ondertussen heeft dit mopsje de naam Tess gekregen.

tesse

Cyriel, maart 2008

Half maart kwam Cyriel, een reu van 2,5 jaar, aan op de Welfare-afdeling. Diezelfde dag werd hij nog opgehaald door zijn nieuw adoptie-gezin. Cyriel kan vanaf nu spelen met een nieuw kameraadje Fons.
We wensen hem veel speelplezier en danken zijn nieuwe gezin.

cyriel

 

Jack en Bo, maart 2008

Jack en Bo zijn een tijdje opgevangen bij onze voorzitster. We bedanken haar daarvoor van harte.
Na een lange zoektocht hebben zij een nieuwe thuis gevonden.

Dringend nieuwe thuis gezocht voor Jack en Bo !
Jack en Bo zijn broer en zus van 6 jaar oud en dienen bij voorkeur samen geplaatst te worden.

bojack

Berrie, november 2007

Berrie, is een mooie zwarte reu van 5,5 jaar zocht een nieuwe thuis. Dankzij de Welfare kreeg hij een nieuwe, liefdevolle thuis.

berrie

Max, juli 2007

Dankzij de Welfare van de BPDC vond Max,een 5-jarige gecastreerd reutje, eveneens zéér snel een nieuwe thuis.

max2

 

Colette, juli 2007

Wegens omstandigheden zocht Colette, een 2-jarig teefje, zowat einde juni, lieve mensen die haar wensten te adopteren. Ze vond een voor haar geschikte thuis.

colette

Mopsy, juni 2007

Zaterdag 6 juni krijgt onze welfare verantwoordelijke een dringende oproep dat Mopsy, een reutje van 1 jaar, op zoek is naar een nieuwe thuis.
Mopsy wordt medisch getest en kerngezond verklaard.

Zondagmiddag, 17 juni, konden zijn nieuwe adoptie ouders hem in hun armen drukken. C & D zullen hem een warme thuis bezorgen samen bij hun andere viervoeters.
In naam van Mopsy, dank je wel.

mopsy

Oscar, juni 2007

Op dinsdag 29 mei kregen wij telefoon van C.S., een lid van de BPDC, met de vermelding dat er een mopsje een nieuwe thuis zoekt.
Een reutje van 3,5 jaar die luistert naar de naam Oscar.
Op zondag 03/06 had Oscar een nieuwe thuis gevonden, en dit bij Mevrouw. L.V.

oscar

Diesel, maart 2007

Diesel, een reutje van 3 jaar, heeft sedert 02/03/07 een nieuw bazinneke.

diesel

Herman, februari 2007

Herman - reutje - 6 jaar heeft op 28/02/07 een nieuwe thuis gevonden.

herman

 

Zoë, Basil en Cato

Onze baasjes, alhoewel steeds zéér lief voor ons, hebben het zo druk dat zij zich niet meer intens met ons kunnen bezighouden en derhalve zoeken zij lieve mopsenmensen die ons willen adopteren.

Hallo, ik ben Zoë, 2 1/2 jaaroud teefje, en ik zoek een nieuwe thuis. Hoi, ik ben de papa van Zoë, mijn naam is Basil en bijna 4 jaar oud. Ja ja, en ik ben de mama van Zoë, 5 jaar oud en heet Cato. Bijgevolg zoeken wij een nieuwe thuis. Onmiddellijk wordt er met succes druk gecommuniceerd en binnen de 14 dagen vonden we kandidaten.
Zoë vond een nieuwe thuis te B (W-Vlaanderen).
Basil & Cato werden in W (Antwerpen) met open armen ontvangen.

Eron, september 2006

Hallo O.
Ik heb minder goed nieuws. Ik ben juist terug van het ziekenhuis. Mijn jongste zoontje R. is opgenomen en we hebben geen goed nieuws vernomen. Hij zou een allergie hebben aan honden en katten en zou astma aanvallen krijgen. Ze hebben van die testen gedaan en blijkt dat hij niet tegen dergelijke dieren kan en vooral kortharige. Het is erg om hem zo te zien. Daarom moeten wij een zware beslissing nemen en kunnen we niet anders dan onze mops Eron wegdoen. Dit valt ons zeer zwaar, maar we moeten aan de gezondheid denken van ons zoontje. Hopelijk kun je ons helpen om een goede thuis te vinden voor Eron want hij is wel nen lieve mops, een 2 - jarig zwart reutje.

Onmiddellijk wordt er druk gecommuniceerd tussen diverse leden, één dame stond op de wachtlijst als "adoptie ouder"; haar mopsje was 4 maanden geleden gestorven en er wordt met haar contact opgenomen met als resultaat :

"Dank U voor u bericht.
Ik heb de inlichting over Eron zondag morgen gekregen en ik heb onmiddellijk met het gezin van Eron kontakt genomen. We hebben een overeenkomst bereikt en ik ga morgen naar .... om hem te halen. Eron's familie is zeer droevig over wat nu met hen gebeurt en ik heb echt medelijden met hen. Waarschijnlijk zal C. me naar .... vergezellen. Ik ben jullie dankbaar en ik feliciteer het netwerk van mensen die van mopshonden houden. Blijven jullie aub voor het geluk van onze mopshonden werken.
Groeten.

Bollie, september 2006

Door onvoorziene omstandigheden diende voor deze Tibetaanse Terriër, weliswaar géén mops, doch wel een zeer grote mopsenvriend, een nieuwe thuis gevonden te worden ; vrienden en kennissen en zelfs mensen via het internet, allen echte dierenliefhebbers, startten met enthousiasme hun zoektocht naar de wat voor deze hond een warme nieuwe thuis zou worden. De lieverd kreeg een nieuwe thuis. 

bollie

Na anderhalve week intens zoekwerk, meldt zich een dame, C. D., die "Bollie" met open armen wenst te ontvangen ; deze 4 jaar oude teef, gesteriliseerd en supergezond komt zondag 24 september naar haar nieuwe baasje toe ; daar zal zij de ganse dag bij haar baasje kunnen zijn en tevens ongeremd kunnen spurten en spelen in de duinen en op het strand.

Picu, september 2006

Via haar persoonlijk forum, dat gelinkt is aan haar website, kwam een van onze leden, GW, kleine Picu op het spoor ; 13 weken oud beige reutje, kerngezond, zéér lief en vinnig ; doch zéér eenzaam ; Picu leefde praktisch voortdurend in een bench.

picu  

Gelukkig waren er lieve mensen met een groot hart voor mopsen, die zich reeds van tevoren kandidaat adoptie "ouders" hadden gesteld en geduldig afwachtten ;
Picu werd op 12 september opgenomen in onze adoptie afdeling en reeds op zondag 17 september was hij bij zijn nieuwe thuis.

Torreke, juli 2006

Een van onze leden, GW wordt midden juli gecontacteerd door een dame die om persoonlijke redenen haar 2 1/2 jarig reutje wenst te laten adopteren GW stelt voor het hondje tijdelijk op te vangen ; ondertussen wordt de mops medisch onderzocht en kerngezond verklaard ; onmiddellijk wordt er druk gecommuniceerd tussen een aantal leden, en tevens wordt "Torreke" als kandidaat adoptiemops op de website geplaatst ; einde juli meldt een van onze bestuursleden, FV zich kandidaat om het mopshondje definitief een nieuwe thuis te geven ;

"Beste G,
Nogmaals bedankt voor de moeite die hebt gedaan om Torreke tot bij ons te brengen.
De eerste nacht is bijzonder goed verlopen, wij hebben hem trouwens niet gehoord en deze morgen was hij al bijzonder actief." ..........
Groetjes F & J

"Beste F en J,
Het doet ons véél plezier te horen dat Torreke het zo goed doet bij jullie. Maar ja wij hadden niets anders verwacht hoor met zo'n goede baasjes voor hem." ........
Groetjes

Reutje, juni 2006

Mailtje van ons lid M M :
Ik kreeg vandaag een telefoon over een mops die weg moet ; het is een reutje van 3 à 4 jaar oud ; deze mops is door een mevr bij mensen weggehaald omdat hij het er slecht had ; zij heeft zich daar over ontfermd en zoekt op korte termijn een goede thuis voor deze mops ; zij is niet in staat hem zelf te houden ; er zouden geen papieren bij zijn, alleen inentingsboekje.
Deze Mops verblijft bij C E .... ..... ... communicatie tussen enkele leden leidt tot volgend resultaat :

Cher L,
j'ai parlé à Mme T qui s'est occupée du Welfare pendant des années et elle recherche un petit carlin Welfare. Son numéro de téléphone est : .. ... ... ...; je lui ai dit de parler à Ingrid Mylemans, vous pouvez peut être lui parler directement. Le carlin serait très très bien traité chez elle mais elle n'est pas "motorisée". Si cela devait s'arranger, quelqu'un devrait lui amener le carlin.
A vous de voir,

Amitiés,

M

Teefje, maart 2006

Beste M en X,
Via onze webmaster vernam ik dat jullie een Mopsje wensen te adopteren. Misschien hebben jullie een plaats voor het Mopsje dat ik u ga voorstellen.
Gisteren belde mij een dierenartse uit Oost-Vlaanderen en vertelde mij volgend verhaal : enkele maanden geleden werd in haar praktijk een Mopsje ter onderzoek gebracht.
Het hondje had een erge huidaandoening : Demodex.

Eerst wensten de eigenaars vol moed de therapie te starten maar na een tijdje beslisten ze toch om ze te laten inslapen. De dierenartse zag geen reden om een jonge hond te laten inslapen, vooral omdat de demodex onder controle was en het hondje er al veel beter uitzag.

De dierenartse, S D, zou nu graag een thuis voor de Mops vinden (teefje 10 maanden oud). De behandeling dient echter nog even verdergezet. Denkt u dat er bij jullie een plaats is voor deze kleine Mops?

Groetjes,
Ingrid Mylemans
voorzitster BPDC

 PS: Demodex is niet besmettelijk